2026 թվականը կլինի Կարմիր Կրակե Ձիու տարին՝ դինամիկ, էներգետիկ և կրքոտ կենդանի, որը սիրում է պայծառություն, առատություն և համարձակ որոշումներ: Հարստությամբ և հաջողություններով լի հաջողակ տարի ապահովելու համար կարևոր է պատշաճ կերպով դիմավորել նրա տիրոջը՝ պատրաստելով ոչ միայն ձեր տունը, այլև, իհարկե, ձեր Նոր տարվա սեղանը։
Ի՞նչն է պարտադիր.
Հացահատիկային ուտեստներ
Կուտյա. ավանդական քաղցր շիլա, պատրաստված ցորենից կամ բրնձից՝ չորացրած մրգերով և ընկույզով. ոչ միայն ավանդույթի հարգանքի տուրք, այլև բերրիության և առատության հրաշալի խորհրդանիշ։
Շիլաներ. Կաթում կամ ջրում պատրաստված բազմազան շիլաներ՝ մեղրի, հատապտուղների կամ մրգերի ավելացմամբ, շատ ողջունելի կլինեն։
Հաց. Տանը թխված թարմ, բուրավետ հացը պարտադիր է։
Մրգեր և հատապտուղներ
Կարմիր հատապտուղներ. ելակ, ազնվամորի, բալ, նուռ. այս վառ հատապտուղները կբերեն հաջողություն, էներգիա և կիրք: Զարդարեք դրանք աղանդերով կամ մատուցեք դրանք որպես կողք կողքի ուտեստ։
Խնձոր. Խնձորը խորհրդանշում է առողջություն, երկարակեցություն և բարգավաճում։ Կարող եք դրանք թխել մեղրով և դարչինով կամ մատուցել թարմ վիճակում։
Ցիտրուսային մրգեր՝ նարինջ, մանդարին, գրեյպֆրուտ՝ դրանց վառ գույնը և թարմ բույրը կգրավեն դրական էներգիա։
Բանջարեղենի և կանաչեղենի առատություն։
Աղցաններ՝ կանաչ աղցաններ, բանջարեղենի կտորներ, աղցաններ շատ կանաչեղենով (սամիթ, մաղադանոս, համեմ)՝ որքան պայծառ և թարմ, այնքան լավ։
Բանջարեղենային ուտեստներ՝ թխած բանջարեղեն, բանջարեղենային ապուրներ, թեթև աղցաններ։
Ուշադրություն դարձրեք գույնին. օգտագործեք կարմիր, նարնջագույն և դեղին բանջարեղեն՝ դրանք խորհրդանշում են էներգիա և բարգավաճում։
Միսը առատաձեռնության խորհրդանիշ է (բայց ոչ խոզի միս)։
Տավարի, գառան և թռչնամսի միսը հիանալի ընտրություններ են։ Կարող եք եփել ամբողջ հավը, կամ պատրաստել մսային ռուլետ։
Շեշտը դրվում է ներկայացման վրա. մսային ուտեստները պետք է տոնական և առատաձեռն տեսք ունենան։ Զարդարեք դրանք համեմունքներով և բանջարեղենով։
Ինչից խուսափել.
Խոզի միս. Ինչպես արդեն նշվեց, խոզի միսը Ձիու տարվա համար լավագույն ընտրությունը չէ։
Պարզ և համեստ ուտեստներ. Ձին սիրում է առատություն, ուստի փորձեք սեղանին ունենալ բազմազան նախուտեստներ և ուտեստներ։
Ալկոհոլի օգտագործում. Լավագույնն է ընտրել բնական ըմպելիքներ։
Կարևոր է հիշել. ամենակարևորը ձեր դրական վերաբերմունքն է, տոնը յուրահատուկ դարձնելու անկեղծ ցանկությունը և այն առատաձեռնությունը, որով դուք ընդունում եք հյուրերին և հրաժեշտ տալիս հին տարվան։
