Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Նուշը կարող է օգնել լուծել որոշ առողջական խնդիրներ, եթե այն ճիշտ ուտեք

Blog Image

Նուշը օգտակար է առողջության համար, եթե այն պատշաճ կերպով բովվի: Նուշը ամենատարածվածներից է: Սննդաբան Մարգարիտա Կորոլևան բացատրել է, թե ինչպես դրանք հատկապես օգտակար դարձնել և լուծել մի շարք առողջական խնդիրներ:

Նուշը կարող է իջեցնել խոլեստերինի մակարդակը E վիտամինի և կալցիումի շնորհիվ: Ռիբոֆլավինը և L-կարնիտինը դրական ազդեցություն ունեն ուղեղի վրա, ինչը նշանակում է, որ կարող են նվազեցնել Ալցհայմերի հիվանդության առաջացման ռիսկը:

Իր Telegram ալիքում Կորոլևան նշել է, որ օրական խորհուրդ տրվող ընդունումը ընդամենը չորս նուշ է: Դրանք պետք է թրջել գիշերը և ուտել արթնանալուց անմիջապես հետո: Դա պայմանավորված է նրանով, որ չորացրած նուշի կեղևը պարունակում է ֆերմենտի արգելակիչ, որը արտազատվում է թրջելուց հետո:

«Նուշի մեջ պարունակվող հանքանյութերի, վիտամինների և ֆոսֆորի շնորհիվ ոսկորները դառնում են ավելի ամուր: Ֆոսֆորը կանխում է օստեոպորոզը և բարելավում է ատամներն ու ոսկորները: Դրանցում կալիումի պարունակությունը իջեցնում է արյան ճնշումը, իսկ նատրիումի ցածր պարունակությունը վերահսկում է այն»: «Նուշի միջոցով հաստ աղիքում սննդի շարժը բարելավելով՝ նվազում է քաղցկեղի զարգացման ռիսկը», - ընդգծեց բժիշկը:

Send