Բժիշկը զգուշացրել է չափից շատ կծու սնունդ չուտել այն բանից հետո, երբ երիտասարդ կին է մահացել ստամոքսի քաղցկեղից:
Չինացի բլոգեր 25-ամյա Կյանցյանը մահացել է սարսափելի հիվանդությունից մի քանի շաբաթ առաջ։ Նա մեղադրել էր չիլիի հանդեպ իր սերը որպես իր մահացու քաղցկեղի հնարավոր պատճառ:
Թայվանցի ուռուցքաբան և արյունաբան դոկտոր Լի Սիջինը նշել է, որ կծու սննդի հանդեպ կնոջ սերը կարող էր մեծացնել քաղցկեղով հիվանդանալու ռիսկը: Նա բացատրել է, որ չափից շատ չիլի ուտելը կարող է մեծացնել ստամոքսի լորձաթաղանթի գրգռվածությունը:
Բժիշկ Լին ընդգծել է, որ այս գրգռումը կարող է առաջացնել ստամոքսի բջիջների փոփոխություններ, որոնք կարող են վերածվել քաղցկեղի: Նա խորհուրդ է տվել, որ թեև չիլի պղպեղը կարող է լինել հավասարակշռված սննդակարգի մաս, այն պետք է չափավոր օգտագործվի:
Այնուամենայնիվ, չկան հստակ ապացույցներ, որ կծու սնունդ օգտագործելը մեծացնում է ստամոքսի քաղցկեղի առաջացման վտանգը, և թեմայի վերաբերյալ ուսումնասիրությունները հակասական արդյունքներ են տվել, նշել է «Daily Mail»-ը:
Բժիշկ Լին նա. ասել է, որ անկանոն սնվելու ռեժիմը նույն վտանգը չի ներկայացնում ստամոքսի համար: