Ոչ բոլոր սննդամթերքներն են օգտակար սառնարանում երկարատև պահպանման դեպքում:
Ցածր ջերմաստիճանը կարող է փոխել դրանց համը, կառուցվածքը և նույնիսկ սննդային հատկությունները:
Օրինակ՝ լոլիկը դառնում է ջրիկ և կորցնում է իր հարուստ բույրը ցրտին, մինչդեռ բանանը մգանում է, կեղևը դառնում է բծավոր, իսկ համը դառնում է պակաս վառ։
Ցածր ջերմաստիճաններում կարտոֆիլը օսլան վերածում է շաքարի, ինչը փոխում է համը և դարձնում այն անպիտան որոշ ուտեստների համար: Սառնարանում սոխն ու սխտորը սկսում են ավելի արագ ծլել և նաև կլանել ավելորդ խոնավություն, այդ իսկ պատճառով փչանում են: Ավոկադոն, եթե դեռ չի հասունացել, «կանգնեցնում» է այս գործընթացը ցրտին, և միրգը կարող է մնալ կարծր ներսում։
Նման սննդամթերքների բնական համը, բույրը և սննդային արժեքը պահպանելու համար ավելի լավ է դրանք պահել չոր, զով և լավ օդափոխվող տեղում՝ արևի ուղիղ լույսից հեռու։
Այս մեթոդը ոչ միայն կերկարաձգի թարմությունը, այլև կօգնի ձեզ վայելել դրանք առավելագույնս բնական տեսքով: