Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Քաղցկեղի և սրտի առողջության համար. բժիշկը բացահայտել է, թե որ սննդամթերքներն են բացակայում գրեթե բոլորի սննդակարգից

Blog Image

Սննդաբան Լիզա Աֆինսկայայի խոսքով՝ գրեթե բոլորը՝ մոտ 90%-ը, բավարար քանակությամբ մանրաթել չեն ստանում։ Նա ընդգծել է, որ սննդային մանրաթելը կարևոր է սրտի առողջ գործունեության և մի շարք լուրջ հիվանդությունների, այդ թվում՝ քաղցկեղի կանխարգելման համար։

Իր Telegram ալիքում մասնագետը կիսվել է մի քանի ուսումնասիրություններով, որոնք ցույց են տալիս, որ մանրաթելի կանոնավոր օգտագործումը իջեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը և նվազեցնում է հաստ աղիքի և կրծքագեղձի քաղցկեղի առաջացման ռիսկը։

Ըստ Լիզա Աֆինսկայայի՝ առողջական խնդիրներից խուսափելու համար կանայք պետք է օրական օգտագործեն առնվազն 25 գրամ մանրաթել, իսկ տղամարդիկ՝ մոտ 38 գրամ։ Սննդաբանը կազմել է մանրաթելով ամենաշատ պարունակվող սննդամթերքների ցանկը։

Առաջին տեղում է լոբին, որի մեկ բաժակը պարունակում է ավելի քան 9 գրամ մանրաթել։ Լավագույնն է դրանք ուտել խաշած վիճակում։

Կանաչ ոլոռը, ազնվամորին, ոսպը և կարմիր լոբին նույնպես հարուստ են մանրաթելով։ Ինչ վերաբերում է մրգերին, ապա տանձը և խնձորը, ինչպես նաև կիվին և նարինջը, այս բաղադրիչի ամենահարուստ աղբյուրներն են։

Այնուամենայնիվ, սննդաբանը զգուշացրել է, որ մանրաթելը պետք է աստիճանաբար ներմուծվի սննդակարգ՝ լուծը և ցավերը կանխելու համար։

Send