Վահանաձև գեղձը պատշաճ գործունեության համար անհրաժեշտ է համապատասխան սնուցում։
Սննդակարգում որոշակի մթերքների կանոնավոր ներառումը նպաստում է նրա առողջության պահպանմանը։
Նախևառաջ, սրանք յոդով հարուստ մթերքներ են՝ ջրիմուռներ, ձուկ և ծովամթերք։ Դրանք նպաստում են հորմոնների նորմալ արտադրությանը։ Օգտակար են նաև ընկուզեղենն ու սերմերը, որոնք պարունակում են սելեն և ցինկ, որոնք անհրաժեշտ են գեղձի բջիջները պաշտպանելու համար։ Մի մոռացեք կաթնամթերքի մասին. դրանք օրգանիզմին ապահովում են կալցիումով և յոդով։
Նման սննդային աջակցությունը օգնում է պահպանել հորմոնալ հավասարակշռությունը և նվազեցնել վահանաձև գեղձի հիվանդությունների առաջացման ռիսկը։