Կարևոր է, որ շաքարային դիաբետով մարդիկ ուշադիր ընտրեն իրենց սննդամթերքը՝ բարդությունների ռիսկը նվազագույնի հասցնելու համար: Սա վերաբերում է նաև մրգերին, ընդգծում են բժիշկները: Մասնավորապես, էնդոկրինոլոգ Ելենա Գուբկինան բացատրել է, թե արդյոք անվտանգ է խուրման ուտել: Նա aif.ru-ին ասել է, որ այս միրգն ունի ցածր գլիկեմիկ ինդեքս և անվտանգ է շաքարային դիաբետով մարդկանց համար, քանի որ այն պարունակում է օգտակար նյութեր: Դրանց թվում են յոդը, կալցիումը, կալիումը, երկաթը, ֆոսֆորը, մագնեզիումը, օրգանական թթուները, մանրաթելը, A, C, B և E վիտամինները և հակաօքսիդանտները:
Ելենա Գուբկինան պարզաբանել է, որ 2-րդ տիպի շաքարային դիաբետով տառապողները կարող են շաբաթական 2-3 անգամ ուտել խուրման, ցանկալի է՝ առավոտյան փոքր չափաբաժիններով:
Ավելի վաղ հրապարակվել էր մի ուսումնասիրություն, որը պարզել էր, որ նախադիաբետն ավելի հավանական է, որ առաջանա կաթ խմող մարդկանց մոտ: Խոսքը ածխաջրերի նյութափոխանակության խանգարման մասին է, երբ մարդը դեռ շաքարային դիաբետ չունի, բայց շաքարը այլևս լավ չի ներծծվում:
