Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Այս համեմունքը գործում է որպես բնական հակաբիոտիկ. բժիշկներն ասում են, որ այն պետք է լինի ձեր խոհանոցում

Blog Image

Երբեմն պարզ համեմունքը կարող է բարելավել ոչ միայն ուտեստի համը, այլև առողջարար հատկությունները։

Մասնագետները հաստատում են, որ քրքումը, պղպեղը և բոլոր տեսակի անուշաբույր խոտաբույսերը, իրենց ձևով, անկասկած դրական ազդեցություն ունեն մարդու օրգանիզմի վրա։ Դրանց թվում կա նույնիսկ հակաբիոտիկ հատկություններով համեմունք։

Սննդաբան, էնդոկրինոլոգ և բժշկական գիտությունների թեկնածու Եկատերինա Իվաննիկովայի խոսքով՝ օրեգանոն (հայտնի է նաև որպես սովորական մարջորամ) հենց այն համեմունքն է, որն ունի արտահայտված հակամանրէային հատկություններ և օգնում է պահպանել աղիքային միկրոֆլորայի հավասարակշռությունը։

Իհարկե, այս միջոցը չի փոխարինի ակտիվ վարակի լիարժեք թերապիան, բայց կարող է աջակցել մարսողական համակարգին։ Օրինակ՝ օրեգանոն օգտակար է սննդակարգի հանկարծակի փոփոխությունների և բակտերիալ խանգարումների բարձր ռիսկի դեպքում, օրինակ՝ ճանապարհորդելիս կամ դիետայի ժամանակ։

Հակաբակտերիալ ազդեցությունը ուժեղացնելու համար Իվաննիկովան Transsibinfo-ի հետ զրույցում խորհուրդ է տվել օրեգանոն համատեղել այլ միջերկրածովյան խոտաբույսերի՝ розмаринի, չամանի, ռեհանի հետ։

«Ես ունեմ իմ սիրելի համեմունքները, բայց, իհարկե, որքան շատ բազմազանություն ունենաք, այնքան ավելի շատ օգուտ կստանաք այդ համեմունքներից: Եթե օգտագործեք մի քանի համեմունք, դրանք իրականում ավելի հզոր ազդեցություն ունեն համատեղ օգտագործման դեպքում, քան առանձին-առանձին», - եզրափակեց բժիշկը:

Send