Հայտնաբերվել է թթու կաղամբի ևս մեկ յուրահատուկ հատկություն՝ այն կլուծի ծանոթ խնդիր

Թթու կաղամբը օգտակար կլինի ոչ միայն ստամոքս-աղիքային համակարգի համար։ Սննդաբան Ռուստեմ Սադիկովը խոսել է արտադրանքի ևս մեկ զարմանալի հատկության մասին։
Դոկտոր Պետրոսի հետ հարցազրույցում մասնագետը շեշտել է, որ թթու կաղամբը պետք է անպայման ուտել։ Այս մթերքը բարդ բուժիչ ազդեցություն ունի մարդու մարմնի վրա՝ նպաստելով մարսողության բարելավմանը և իմունային համակարգի ամրապնդմանը: Կաղամբը բնական պրեբիոտիկ է, ինչը նշանակում է, որ այն խթանում է աղիքներում օգտակար մանրէների աճը։ Կաղամբը նաև օգնում է ավելի արագ հեռացնել տոքսինները։
Բայց սրանք խորտիկի բոլոր հատկությունները չեն։ Օրինակ, այն նաև թույլ է տալիս ազատվել տարածված արտաքին խնդրից։ Մենք խոսում ենք այտուցի մասին։ Թթու կաղամբը ունի միզամուղ ազդեցություն։ Երբ սպառվում է, ավելորդ հեղուկը սկսում է ժամանակին հեռացվել մարմնից:
Հետևաբար, եթե մարդը առավոտյան կամ երեկոյան այտուցվածություն է զգում, հատկապես դեմքի, կոճերի և մատների շրջանում, արժե թթու կաղամբ ավելացնել սննդակարգին: