Ո՞ր տեսակի պանիրն է ազդում սրտի առողջության վրա. դիետոլոգ

Ո՞ր տեսակի պանիրն է ազդում սրտի առողջության վրա. դիետոլոգ

Սննդաբան Լորեն Մանաքերը սերուցքային պանիրն անվանել է սրտի համար ամենավատը: Նրա խոսքով՝ այն բարձրացնում է արյան մեջ վատ խոլեստերինի մակարդակը և բացասաբար է անդրադառնում սրտանոթային համակարգի աշխատանքի վրա. հայտնում է Eat This, Not That։

Կրեմի պանիրը յուղոտ մթերք է։ Զանգվածի երկու ճաշի գդալը պարունակում է 87% յուղ, սակայն սննդանյութերը բավականին քիչ են։

«Պետք է ընտրել սերուցքային պանիր՝ նվազագույն քանակությամբ յուղով և շաքարով: Չի կարելի սերուցքային պանիր գնել տարբեր համերի հավելումներով»,- պարզաբանեց Մանակերը։

Այս տեսակի պանիրը խորհուրդ է տրվում չօգտագործել մեծ քանակությամբ ածխաջրերով և քաղցր ուտելիքներով։ Այս համադրությունը քայքայում է սիրտը և ավելացնում արյան անոթները խցանող խոլեստերինի թիթեղների քանակը: