Դոկտոր Մյասնիկովը նշել է, թե ով չպետք է ուտի մաղադանոս և համեմ

Շատերի կողմից սիրված մաղադանոսը, համեմը և այլ կանաչեղենը միշտ չէ, որ առողջարար են։ Կան մարդկանց երկու կատեգորիա, որոնք պետք է հատկապես զգույշ լինեն սրա հետ։
Ի՞նչ բանջարեղենային աղցան կարող է լինել առանց կանաչ «օգնականների»։ Դրանց հետ ուտեստը հաճելի է աչքին և լավ է մարսողության համար։ Բայց ոչ բոլորը կարող են իրենց թույլ տալ թարմ բանջարեղեն ուտել։
Հայտնի է, որ համեմը, մաղադանոսը և այլ կանաչեղենը վիտամին K-ի պահեստ են: Բայց ոչ բոլորը պետք է տարվեն դրանցով: Կան երկու խումբ մարդիկ, որոնց համար կանաչեղենը պարզապես անօգուտ կլինի, իսկ որոշ դեպքերում՝ նույնիսկ վտանգավոր։
Ինչպես նշել է հայտնի բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը «Ռոսիա 1» հեռուստաալիքի «Ամենակարևորը» հաղորդման եթերում, հակակոագուլյանտներ ընդունողներին խորհուրդ չի տրվում կանաչեղեն ուտել։ Ի վերջո, վիտամին K-ն պարզապես չեզոքացնում է արյան մակարդելիությունը նվազեցնելու համար նախատեսված դեղամիջոցների ազդեցությունը։ Բացի այդ, վիտամին K-ն կարող է առաջացնել ուրոլիտիասի սրացում: