Մոռացված բանջարեղեն, որը տոներից հետո արագ կմաքրի լյարդը

Ճակնդեղ՝ այս զարմանալի բանջարեղենը միշտ էլ առանձնահատուկ հարգանք է վայելել: Ճակնդեղը պարունակում է զարմանալի նյութ՝ բետաին, որն օգնում է լյարդին վերականգնել։ Դա հոգնած «տնային տնտեսուհու» համար կյանք տվող բալասան լինի ասես:
Լյարդի առողջության համար ճակնդեղ եփելու առողջ ուղիներ.
1. Եփել փայլաթիթեղի մեջ
Պատկերացրեք՝ ճակնդեղը թեփելիս պահպանում է սննդանյութերի մինչև 80%-ը։ Վերցնում ենք միջին չափի արմատային բանջարեղեն, լվանում, յուրաքանչյուրը փաթաթում ենք փայլաթիթեղի մեջ և դնում ջեռոցը 40-60 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Պատրաստ լինելը ստուգում ենք պատառաքաղով` այն պետք է հեշտությամբ մտնի ճակնդեղի մեջ:
Եփելուց առաջ ճակնդեղը ձիթապտղի յուղ ցանեք, այս կերպ վիտամիններն ավելի լավ են ներծծվում։
2. Բազուկի հյութ
Դա այն է, ինչ ես անվանում եմ «կենդանի էներգիա»: Բայց կա մի կարևոր կետ՝ թարմ քամած հյութը պետք է նոսրացնել։ Մեկ բաժակ ճակնդեղի հյութի համար ավելացրեք երկու բաժակ գազար կամ խնձորի հյութ։ Պետք է սկսել բառացիորեն մի քանի գդալից և աստիճանաբար ավելացնել դրա քանակը։
3. Հում ճակնդեղ
Շատերը զարմացած են, բայց այո, կարելի է ճակնդեղը հում ուտել: Մանր քերիչով անցկացնել, ցողել կիտրոնի հյութով և համեմել ձիթապտղի յուղով։ Ավելացրեք մի քանի ընկույզ՝ իրական դետոքս աղցանի համար:
4. Շոգեխաշած ճակնդեղ
Խոհարարության նուրբ մեթոդ, որը պահպանում է առավելագույն սննդանյութերը: Կտրել խորանարդներ և 15-20 րոպե շոգեխաշել։