Վերահսկել քաշը, պաշտպանում է քաղցկեղից, կանխում գորտնուկների առաջացումը. ո՞ր թուզն է ավելի առողջարար՝ թարմ, թե չորացրած

Վերահսկել քաշը, պաշտպանում է քաղցկեղից, կանխում գորտնուկների առաջացումը. ո՞ր թուզն է ավելի առողջարար՝ թարմ, թե չորացրած

Թուզը շատ առողջարար դելիկատես է, որը պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ և հանքանյութեր։ Այս մրգերը վաճառվում են երկու ձևով՝ թարմ և չորացրած։ Բայց որո՞նք են ավելի առողջարար:

Թարմ թուզ օգտագործելիս տեղի է ունենում բջիջների նորացում, զարկերակային և արյան ճնշումը նորմալանում է, ատամների և ոսկորների վիճակը բարելավվում է, ինչպես նաև սրտի աշխատանքը։

Թարմ թուզը օգնում է վերահսկել քաշը, պաշտպանում է քաղցկեղից և նույնիսկ կանխում գորտնուկների առաջացումը։

Ինչ վերաբերում է չոր թուզին, այն օգնում է բարելավել մարսողական համակարգի աշխատանքը, պաշտպանել սիրտ-անոթային հիվանդություններից, ամրացնել իմունային համակարգը, բարելավել մաշկի վիճակը, օգնել մարմնին ավելի արագ հեռացնել տոքսինները և աջակցում է վերարտադրողական առողջությանը:

Չորացրած թուզը, ինչպես թարմը, նույնպես օգնում է վերահսկել քաշը և լավացնում ատամների վիճակը, ինչպես նաև նորմալացնում է արյան շաքարի մակարդակը։

Այսպիսով, ո՞ր թուզն է ավելի առողջարար: Եթե ​​խոսենք սննդային արժեքի մասին, ապա չորացրած մրգերն ունեն ավելի շատ բջջանյութ, կալցիում, կալիում և նատրիում, իսկ թարմները՝ ավելի շատ բետա-կարոտին, A և C վիտամիններ: Հետևաբար, այստեղ պետք է կենտրոնանալ միայն ձեր ճաշակի և նախասիրությունների վրա: