Որոնք են ռեհանի օգտակար հատկությունները, ու՞մ է հակացուցված

Որոնք են ռեհանի օգտակար հատկությունները, ու՞մ է հակացուցված

Ռեհանը (թարմ) հայտնի է իր բազմաթիվ օգտակար հատկություններով, այդ թվում.

Ավելի լավ մարսողություն՝ օգնում է նվազեցնել փքվածությունը և հանգստացնել ստամոքսի մկանները:
Հակաբորբոքային՝ իր հակաբորբոքային հատկությունները կարող են օգնել խանգարումներ ունեցողներին:
Անտիօքսիդանտային՝ պարունակում է բազմաթիվ հակաօքսիդանտներ, որոնք պաշտպանում են բջիջները վնասից:
Հոգեբանական բարենպաստ ազդեցություն՝ կարող է նվազեցնել սթրեսը և բարելավել տրամադրությունը:

Հակացուցվածքներ ունեն.

Կանայք, ովքեր հղի են, պետք է սահմանափակեն ռեհանի օգտագործումը, քանի որ բարձր քանակը կարող է վնասակար լինել:
Ալերգիա ունեցողները՝ որոշ մարդիկ կարող են ալերգիկ ռեակցիաներ ունենալ ռեհանի նկատմամբ:
Սրտային խնդիրներ ունեցողները՝ ռեհանը կարող է բարձրացնել արյան ճնշումը, ուստի պետք է գործածել զգույշ:
Խորհուրդ է տրվում միշտ խորհրդակցել բժշկի հետ, եթե որևէ առողջական խնդիր ունեք կամ բժշկական պատմություն: