Ինչ կկատարվի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե ամեն օր կարագ ուտեք

Կարագը մարդու սննդակարգի արժեքավոր բաղադրիչն է, սակայն վերջերս այս մթերքի շուրջ շատ հակասություններ են եղել:
Որոշ փորձագետներ հորդորում են կարագի կանոնավոր օգտագործումը, իսկ մյուսները, ընդհակառակը, խորհուրդ են տալիս նվազագույնի հասցնել դրա առկայությունը ճաշացանկում։
Ինչպես հիշեցրել են Rambler հրատարակության փորձագետները, կարագն իր հակասական համբավն է վաստակել իր բարձր էներգետիկ արժեքի և մեծ քանակությամբ ճարպի առկայության շնորհիվ:
Այնուամենայնիվ, չպետք է մոռանալ, որ այս մթերքը ունի քիչ ածխաջրեր և շատ վիտամիններ, որոնք անհրաժեշտ են առողջ տեսողության, մաշկի պահպանման, իմունային համակարգի ամրապնդման և բջիջները վնասներից պաշտպանելու համար։
Եթե կանոնավոր, բայց չափավոր քանակությամբ կարագ եք օգտագործում, օրգանիզմում վիտամինների մակարդակը զգալիորեն կբարձրանա։ Բացի այդ, այս ապրանքը հեշտությամբ կարող է դառնալ ցածր ածխաջրերով դիետայի մի մասը:
Այնուամենայնիվ, եթե դուք չարաշահում եք կարագը, ձեր խոլեստերինի մակարդակը կարող է աճել, ինչը կբարձրացնի սրտի և անոթային հիվանդությունների, ինչպես նաև գիրության վտանգը։
Ընդհանրապես, մասնագետները նշում են, որ կարագը կարող է լինել և՛ վնասակար, և՛ օգտակար։ Այստեղ ամեն ինչ կախված է ոչ միայն օրվա սննդակարգում դրա քանակից, այլև օրվա ընթացքում օգտագործվող այլ ապրանքների սննդային արժեքից։