Ինչ կկատարվի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե ամեն օր կարագ ուտեք

Ինչ կկատարվի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե ամեն օր կարագ ուտեք

Կարագը մարդու սննդակարգի արժեքավոր բաղադրիչն է, սակայն վերջերս այս մթերքի շուրջ շատ հակասություններ են եղել:

Որոշ փորձագետներ հորդորում են կարագի կանոնավոր օգտագործումը, իսկ մյուսները, ընդհակառակը, խորհուրդ են տալիս նվազագույնի հասցնել դրա առկայությունը ճաշացանկում։

Ինչպես հիշեցրել են Rambler հրատարակության փորձագետները, կարագն իր հակասական համբավն է վաստակել իր բարձր էներգետիկ արժեքի և մեծ քանակությամբ ճարպի առկայության շնորհիվ:

Այնուամենայնիվ, չպետք է մոռանալ, որ այս մթերքը ունի քիչ ածխաջրեր և շատ վիտամիններ, որոնք անհրաժեշտ են առողջ տեսողության, մաշկի պահպանման, իմունային համակարգի ամրապնդման և բջիջները վնասներից պաշտպանելու համար։

Եթե ​​կանոնավոր, բայց չափավոր քանակությամբ կարագ եք օգտագործում, օրգանիզմում վիտամինների մակարդակը զգալիորեն կբարձրանա։ Բացի այդ, այս ապրանքը հեշտությամբ կարող է դառնալ ցածր ածխաջրերով դիետայի մի մասը:

Այնուամենայնիվ, եթե դուք չարաշահում եք կարագը, ձեր խոլեստերինի մակարդակը կարող է աճել, ինչը կբարձրացնի սրտի և անոթային հիվանդությունների, ինչպես նաև գիրության վտանգը։

Ընդհանրապես, մասնագետները նշում են, որ կարագը կարող է լինել և՛ վնասակար, և՛ օգտակար։ Այստեղ ամեն ինչ կախված է ոչ միայն օրվա սննդակարգում դրա քանակից, այլև օրվա ընթացքում օգտագործվող այլ ապրանքների սննդային արժեքից։