Ի՞նչ կլինի, եթե որդնած խնձոր ուտեք․ բժշկի մեկնաբանությունը

Եթե խնձորի մեջ որդ է հայտնաբերվում, ուրեմն դա լավ խնձոր է, կմտածեն շատերը։ Սակայն փորձագետը համաձայն չէ այս պնդման հետ։
Սննդաբան և թերապևտ Նատալյա Լազուրենկոն ցրել է այն առասպելը, որ որդոտ խնձորներն ավելի առողջարար են, քան խանութներում վաճառվողները։ Կարծիք կա, որ դարակներում գտնվող խնձորները պարունակում են «քիմիական նյութեր», մշակվում են վնասակար միացություններով և, որպես կանոն, աճեցվում են սխալ տեխնոլոգիայով։
Ռիդուս պորտալի հետ զրույցում բժիշկը նշել է, որ ծառից հենց նոր ընկած կամ քաղված խնձոր ուտելը, իհարկե, ավելի առողջարար կլինի։ Բայց նույնիսկ այս դեպքում դուք պետք է իմանաք, թե ինչպես է պտղատու ծառը աճել և ինչով է այն բուժվել:
Թարմ խնձորը, նույնիսկ որդնոտը, ոչ մի վնաս չի պատճառի։ Սակայն ժամանակի ընթացքում վնասված կեղևով և որդնած միրգը դառնում է իդեալական միջավայր մանրէների աճի համար։ Սա պայմանավորված է նրանով, որ պաթոգեն միկրոօրգանիզմները փնտրում են ածխաջրերի աղբյուր։ Այսպիսով, ավելի լավ է ընտրել ամբողջական և հավասար մրգեր։
Նրանց համար, ովքեր վախենում են սննդի մեջ առկա «քիմիական նյութերից», Նատալյա Լազուրենկոն խորհուրդ է տվել խանութում սեզոնային խնձոր գնել։