Հայտնի է դարձել, թե ով չպետք է կաթնաշոռ ուտի․ նյարդերի ու հոդերի հետ կապված խնդիրներ կլինեն

Հայտնի է դարձել, թե ով չպետք է կաթնաշոռ ուտի․ նյարդերի ու հոդերի հետ կապված խնդիրներ կլինեն

Ընդունելի է ամեն օր կաթնաշոռ ուտել, քանի որ այս մթերքը սպիտակուցի, կալցիումի և ֆոսֆորի լավ աղբյուր է։ Սակայն դա ոչ բոլոր մարդկանց օգուտ կտա, զգուշացրել է Մոսկվայի մարզից գաստրոէնտերոլոգ Լյուդմիլա Սուխորուկովան։

Կաթնաշոռն ընդհանրապես չի կարելի ուտել, եթե դուք ալերգիա ունեք կաթի սպիտակուցի նկատմամբ, իսկ եթե ունեք երիկամների որոշակի հիվանդություններ, ապա այն պետք է օգտագործեք զգուշությամբ, RIA Novosti-ին տված հարցազրույցում ասել է մասնագետը։ Առհասարակ երիկամների հիվանդությունների դեպքում անհրաժեշտ է նվազեցնել սննդակարգում սպիտակուցի քանակը, պարզաբանել է բժիշկը։

2-րդ տիպի շաքարային դիաբետով մարդիկ նույնպես պետք է սահմանափակեն կաթնաշոռի օգտագործումը: Կարևոր է վերահսկել արտադրանքի գլիկեմիկ ինդեքսը:

Առողջ մարդիկ նույնպես պետք է չափավոր քանակությամբ կաթնաշոռ օգտագործեն, ընդգծել է Լյուդմիլա Սուխորուկովան։ Ցանկացած ապրանք, նույնիսկ ամենադիետիկը, կարող է վնաս պատճառել, եթե այն չափից շատ ուտեք:

Կաթնաշոռի դեպքում կարող եք ստանալ վիտամինային նյութափոխանակության խանգարում, նյարդային գերգրգռվածություն և նույնիսկ գիրություն։ Բացի այդ, սպիտակուցի ավելցուկը նպաստում է միզաթթվի կուտակմանը, որի աղերը կուտակվում են հոդերի մեջ։