Բժիշկ Մյասնիկովը մթերքներ է անվանել, որոնք կօգնեն հոդատապի դեպքում. ինչի՞ց սկսել

Հոդատապն այն սակավաթիվ հիվանդություններից է, որի պատճառները լիովին չեն ուսումնասիրվել: Այնուամենայնիվ, գիտնականները պարզել են, թե ինչ մթերքներ պետք է օգտագործեն այս նյութափոխանակության հիվանդություն ունեցող մարդիկ և կանխեն այն։
Ցանկը հայտնել է բժիշկ Ալեքսանդր Մյասնիկովը «Ռոսիա 1» հեռուստաալիքի «Ամենակարևոր բանի մասին» հաղորդման եթերում։ Պարզվում է, որ միզաթթվի բարձր մակարդակ ունեցող մարդիկ պետք է օգտագործեն ցածր կալորիականությամբ սնունդ և հավատարիմ մնան միջերկրածովյան սննդակարգին: Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ մրգեր և բանջարեղեն, ինչպես նաև ամբողջական ձավարեղեն, կաթնամթերք և ձուկ:
Բացի այդ, եթե ունեք հոդատապ, պետք է սուրճ խմել։ Օրական չորս բաժակ ըմպելիքը կնվազեցնի միզաթթվի մակարդակը։ Հետազոտությունների համաձայն՝ սուրճ խմողների մոտ շատ ավելի քիչ հավանական է, որ հիվանդանա հոդատապով, քան չխմողները:
«Բալը ևս մեկ ապրանք է, որը նվազեցնում է միզաթթվի մակարդակը: Օգտակար են նաև C վիտամինով հարուստ մթերքները»,- ընդգծեց մասնագետը։