Բժիշկը թվարկել է հայտնի տնական ուտեստի օգուտները

Բժիշկը թվարկել է հայտնի տնական ուտեստի օգուտները

 

Թթու կաղամբն օգնում է բարելավել առողջությունը՝ շնորհիվ վիտամինների և պրոբիոտիկների պարունակության, ասել է SberZdorovye բժշկական ընկերության թերապևտ Անաստասիա Աղաևան։

Նա Lenta.ru-ի հետ զրույցում խոսել է տնական հայտնի ուտեստի պատրաստման առավելությունների մասին։ Աղաևան բացատրել է, որ մ թթու կաղամբը ստացվում է խմորման արդյունքում՝ աղաջրում խմորում սեփական հյութից և աղից։ Դրա շնորհիվ ապրանքի բաղադրությունը փոխվում է՝ 100 գրամ թթու կաղամբը պարունակում է վիտամին C-ի օրական պահանջի 16 տոկոսը, որը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում մաշկի, կապանների և հոդերի առողջության վրա։

 

Բացի այդ, շարունակել է բժիշկը, այս մթերքը պարունակում է վիտամին A, որն օգնում է բարելավել տեսողությունը, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, որոնք անհրաժեշտ են նյարդային համակարգի առողջության համար։ Թթու կաղամբը, ըստ Աղաևայի, պարունակում է նաև հանքանյութեր՝ կալցիում, ֆոսֆոր և մագնեզիում, որն օգնում է ամրացնել ոսկրային հյուսվածքը։ Նա ասել է, որ արտադրանքի 100 գրամը պարունակում է նաև բջջանյութի օրական արժեքի 12 տոկոսը՝ դիետիկ մանրաթել, որը նպաստում է նորմալ մարսողությանը:

Կարծիք կա, որ թթու կաղամբն օգտակար է աղիների համար՝ այն օգնում է այն պաշտպանել բորբոքումներից և պաթոգեններից, քանի որ պարունակում է պրոբիոտիկներ։ Ոչ միայն կաղամբի, այլև այլ մթերքների, օրինակ՝ կեֆիրի կամ կաթնաշոռի խմորման գործընթացում իսկապես ձևավորվում են կաթնաթթվային բակտերիաներ, որոնք դրական են ազդում աղիների առողջության վրա, սակայն ներկայումս չկա որևէ հետազոտություն, որը հաստատում է դրա օգուտները։