Ինչպե՞ս բարձրացնել եղունգների որակը. մասնագետը խորհուրդ է տվել

Ինչպե՞ս բարձրացնել եղունգների որակը. մասնագետը խորհուրդ է տվել

Անհրաժեշտ տարրերի պակասի պատճառով եղունգների վրա հայտնվում են սպիտակ կետեր և ակոսներ, իսկ կուտիկուլը բորբոքվում է։ Զգուշացրել է սննդաբան Ելենա Բիստրովան։

Նա «Բժիշկ 24»-ի եթերում նշել է եղունգների գեղեցկության և առողջության համար օգտակար մի քանի ապրանքներ։

Եղունգների վիճակի վատթարացումը հաճախ կապված է կալցիումի անբավարարության հետ, որի դեպքում եղունգների թիթեղների աճը դանդաղում է, իսկ եղունգների թիթեղն ինքնին դառնում է փխրուն։

Բժշկի խոսքով՝ կալցիումի շատ են պարունակում պանրի կոշտ տեսակները, որոնցից 100 գրամը պարունակում է օրական արժեքի 118 տոկոսը:

Կալցիումը, ըստ դիետոլոգի, ներծծվում է D վիտամինով, որը կարելի է ստանալ յուղոտ ձկից՝ օրինակ՝ սաղմոնից, ինչպես նաև ընկույզից, իսկ վիտամին D-ն պետք է հավելյալ ընդունել։

Դդմի սերմերը նույնպես օգտակար են առողջ եղունգների համար»,- նշել է նա։ 

Դրանց 100 գրամը պարունակում է ցինկի օրական պահանջի 70 տոկոսը, ինչը կարևոր է եղունգների առողջ թիթեղ ստեղծելու համար:

 Սննդաբանը հավելել է, որ բավական է օրական մեկուկեսճաշի գդալ ուտել։