Բժիշկը զգուշացրել է տաք թեյի մաhացու վտանգի մասին

Տաք ըմպելիքների ջերմային այրումը կարող է դառնալ բերանի խոռոչի կամ կերակրափողի քաղցկեղի զարգացման խթան, զգուշացրել է Ալթայի երկրամասի գլխավոր ուռուցքաբան Իգոր Վիխլյանովը։
Հրապարակումը հասանելի է Ալթայի տարածաշրջանային ուռուցքաբանական դիսպանսերի պաշտոնական տելեգրամյան ալիքում։
Ուռուցքաբանը պարզաբանել է, որ բերանի խոռոչի և կերակրափողի լորձաթաղանթի կրկնվող այրվածքների պատճառով, որոնք առաջանում են շատ տաք ըմպելիքների պատճառով, հյուսվածքներում առաջանում են բորբոքման օջախներ, և դրանցում սկսվում են բջիջների վերականգնման գործընթացներ։ Եթե բջիջները սկսում են արագ բաժանվել՝ վնասված հատվածը «փոխարինելու» համար, ըստ Վիխլյանովի, դա կարող է հանգեցնել չարորակ դեգեներացիայի։
«Եթե դուք մեկ անգամ այրվեք, ամենայն հավանականությամբ, ոչ մի վատ բան չի պատահի»,- վստահեցրել է բժիշկը։ Սակայն խնդիրներ կարող են առաջանալ այրող ըմպելիքների կանոնավոր օգտագործման դեպքում։
Թեյ եփելու համար ջերմաստիճանը պետք է լինի բարձր (90-95 աստիճան), իսկ ըմպելիքը պետք է խմել 65 աստիճանից ցածր աստիճանի դեպքում։