Եթե գիշերը քունը «չի գալիս», հիշեք, թե ինչ եք կերել ընթրիքին: Սննդաբան Դանիել Հերմանը բացատրել է, թե ինչու է դա կարևոր։
Մասնագետը զգուշացրել է, որ սոխը, սխտորը, նարինջը և շոկոլադը կարող են անքնություն առաջացնել։
Ինչպես նշեց մասնագետը, յուրաքանչյուր մարդ ունի իր սեփական մթերքների հավաքածուն, որոնք բացասաբար են անդրադառնում քնի որակի վրա: Հասկանալ, թե ինչպես է որոշակի սնունդը ազդում վիճակի վրա, կարելի է միայն անձնական փորձի միջոցով. դրա համար կարևոր է սովորել լսել օրգանիզմի ռեակցիաները։
Այնուամենայնիվ, որոշ մթերքներ ավելի հաճախ են խանգարում քնին, քան մյուսները: Շոկոլադը դրանցից մեկն է: Քաղցրավենիքը պարունակում է կոֆեին և թեոբրոմին. այս նյութերը առաջացնում են այրոց և ստամոքսի անհարմարություն: Նման ախտանիշների դեպքում դուք չեք կարողանա արագ քնել։
Սննդաբանը նաև խորհուրդ է տվել գիշերը չուտել սոխ և սխտոր. բանջարեղենը առաջացնում է ռեֆլյուքս, ստամոքսի պարունակությունը նետում է կերակրափող և փքվածություն: Ցանկացած կծու սնունդ սկզբունքորեն չի նպաստում որակյալ քնին: Նարինջը և գրեյպֆրուտը նմանատիպ ազդեցություն ունեն օրգանիզմի վրա, ասել է բժիշկ Հերմանը Metro-ին տված հարցազրույցում։
Վերջին կերակուրին ուղեկցող անկանխատեսելի հետևանքներից անկախ, դատարկ ստամոքսով քնելը նույնպես վատ միտք է: Ավելի վաղ մի սնոմոլոգ բացատրել էր դատարկ ստամոքսով քնելու վտանգները: