Քաղցկեղի բջիջների աճի ռիսկը կրճատվում է 10%-ով. բացահայտվել են խնձորի զարմանալի բուժիչ հատկություններ

Քաղցկեղի բջիջների աճի ռիսկը կրճատվում է 10%-ով. բացահայտվել են խնձորի զարմանալի բուժիչ հատկություններ

Խնձորը սեզոնային ամենահայտնի և մատչելի միրգն է։ Նույնիսկ երեխաները գիտեն, որ այս պտուղները շատ օգտակար են առողջության համար։ Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ բջջանյութ և պեկտին, որոնք բարենպաստ ազդեցություն են ունենում աղիների աշխատանքի վրա։

Այնուամենայնիվ, խնձորն ունի մեկ այլ բուժիչ հատկություն: Վերջերս գիտնականները պարզել են, որ այս մրգերի կանոնավոր օգտագործման դեպքում քաղցկեղի բջիջների աճի ռիսկը կրճատվում է 10%-ով, գրում է Passion.ru-ն։

Ըստ հետազոտողների՝ խնձորն իրականում կարող է դիմակայել քաղցկեղի զարգացմանը, քանի որ դրանք պարունակում են բազմաթիվ պոլիֆենոլներ՝ հզոր հակաօքսիդանտներ, որոնք նվազեցնում են բորբոքումն օրգանիզմում և նվազեցնում օքսիդատիվ սթրեսը:

Բացի այդ, բազմաթիվ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ խնձորն օգտակար է ուղեղի համար: Եթե ​​դուք պարբերաբար ներառեք այս մրգերը ձեր սննդակարգում, ապա ինսուլտի ռիսկը կնվազի 20%-ով: Գիտնականները նշել են, որ եթե նույնիսկ օրական ուտեք մրգի ընդամենը մեկ քառորդը, կարող եք զգալիորեն բարելավել ձեր առողջությունը: