Խոհարարը անվանել է իտալական նախուտեստ, որը կփոխարինի «Մայրաքաղաքային» աղցանին

Խոհարարը անվանել է իտալական նախուտեստ, որը կփոխարինի «Մայրաքաղաքային» աղցանին

Ամանորյա սեղանը կարելի է պատրաստել իտալական ոճով։ Այս մասին Газета.Ru-ին հայտնել է Մոսկվայի Ginstitute բարի շեֆ-խոհարար Նիկոլայ Կացեմբան։

«Caprese with farm buratta-ն ամանորյա սեղանի համար հիանալի իտալական աղցան է, և ամենակարևորը՝ շատ պարզ: Բուրատտա պանրով, որը պատրաստվում է սերուցքից և կովի կամ գոմեշի կաթից»,- ասել է խոհարարը։ Նախուտեստը պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է երկու ուզբեկական լոլիկ, գյուղատնտեսական բուրատտա, կանաչ ռեհան, ձիթապտղի յուղ, բալզամիկ, աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի:

«Լոլիկը կլոր ենք կտրատում, ոչ մանր։ Աղ, պղպեղ, ձիթապտղի յուղ ավելացնել, առանց աղաջրի բուրատտան դնել ափսեի կենտրոնում՝ լոլիկի շուրջը։ Այդ ամենի վրա լցնել բալզամիկ կրեմ և զարդարել գեղեցիկ կանաչ ռեհանի տերևներով»,- ասել է Նիկոլայ Կացեմբան։