Բժիշկները հայտնաբերել են մթերք, որը լավացնում է տեսողությունը և ամրացնում անոթները. ինչո՞ւ այն ավելացնել սննդակարգում

Բժիշկները հայտնաբերել են մթերք, որը լավացնում է տեսողությունը և ամրացնում անոթները. ինչո՞ւ այն ավելացնել սննդակարգում

«Ապրիր առողջ» ծրագրում հաղորդավար Ելենա Մալիշևան և նրա փորձագետների թիմը ընդգծեցին մաշկի, արյան անոթների և տեսողության համար օգտակար ապրանք. սա դեղին բուլղարական պղպեղ է:

Ելենա Մալիշևան կենտրոնացավ այն փաստի վրա, որ դա պղպեղի դեղին գույնն է, որ կարևոր է։ Այս բանջարեղենի 100 գրամը պարունակում է վիտամին C-ի օրական երեք պահանջ:

Ելենա Մալիշևան ընդգծել է, որ թարմ դեղին պղպեղը պարունակում է վիտամին C-ի երեք օրական պահանջ՝ անկախ դրա «սեռից»։ Հետաքրքիր փաստ․ բաց պղպեղը կտրատելու և սառեցնելու դեպքում վիտամին C-ի կոնցենտրացիան տասնապատիկ ավելանում է՝ հասնելով օրական 30 արժեքի։

Օգուտները մարմնի համար

Վիտամին C-ն կարևոր դեր է խաղում անոթների առաձգականության պահպանման գործում։ Սրտաբան Հերման Գանդելմանը բացատրել է, որ դրա պակասի հետ անոթները դառնում են փխրուն, ինչը հանգեցնում է լնդերի արյունահոսության և այլ խնդիրների։

Վիտամին C-ն անհրաժեշտ է նաև մաշկի երանգը պահպանելու համար։ Իմունոլոգ Անդրեյ Պրոդեուսը պատմել է, որ տարիքի հետ կնճիռներ են առաջանում, քանի որ նվազում է կոլագենի և էլաստինի սինթեզը։ Իրենց մարմնում վիտամին C-ի բարձր մակարդակ ունեցող մարդիկ ավելի ամուր մաշկ ունեն և ավելի քիչ կնճիռներ:

Բացի այդ, վիտամին C-ն կարևոր է տեսողության համար։ Կոնովալովը նշել է, որ աչքի ոսպնյակի պղտորումը կամ կատարակտը կարող է կապված լինել արյան մեջ վիտամին C-ի ցածր մակարդակի հետ։ Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ երբ պլազմայում վիտամին C-ի մակարդակը 48 մմոլից ցածր է, կատարակտի վտանգը մեծանում է 64%-ով: