Օրական 2 լիտրի փոխարեն․ այս բանջարեղենը լրացնում է ձեր ամենօրյա ջրի պահանջարկը

Օրական 2 լիտրի փոխարեն․ այս բանջարեղենը լրացնում է ձեր ամենօրյա ջրի պահանջարկը

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս օրական 1,5–2 լիտր ջուր խմել, բայց ոչ բոլորն են կարողանում անել այս։ Ջրազրկումից խուսափելու համար կարելի է ոչ միայն խմել, այլև ուտել այնպիսի մթերքներ, որոնք օգնում են լրացնել ջրային հավասարակշռությունը: Ջրազրկումը վտանգավոր է, քանի որ այս պայմանն ազդում է մարմնի բոլոր համակարգերի աշխատանքի վրա: Հիմնականում տուժում են մաշկը, ուղեղը և մարսողական օրգանները։ Հեղուկի պակասի դեպքում օրգանիզմը «դանդաղեցնում է» նյութափոխանակությունը, և իմունային պաշտպանությունն աստիճանաբար թուլանում է։

Եթե ​​չեք կարողանում բավարար քանակությամբ մաքուր ջուր խմել, կարող եք ձեր սննդակարգում ավելի շատ վարունգ ավելացնել: Կախված տեսակից՝ բանջարեղենը բաղկացած է 90–98% ջրից։ Պարզվում է, որ երկու միջին չափի վարունգը գրեթե 200 մլ հեղուկի է պարունակում, հայտնում է բժիշկ Փիթերը։ Վարունգը ցածր կալորիականությամբ արտադրանք է, որը պարունակում է վիտամինների (B1, B2, A, PP, C և K), բետա-կարոտին և հանքանյութեր (կալիում, մագնեզիում և երկաթ): Բժիշկները խորհուրդ են տալիս չմաքրել վարունգը, քանի որ դրանց կեղևը մանրաթելի հիանալի աղբյուր է, որը վերականգնում է մարսողությունը և իջեցնում արյան շաքարի մակարդակը։

Բանջարեղենի մեկ այլ կարևոր տարրը կուկուրբիտացին նյութն է, որն ունի բուժիչ հատկություններ։ Ըստ հետազոտողների՝ այն նվազեցնում է արյան մեջ վատ խոլեստերինի տոկոսը և պաշտպանում անոթները աթերոսկլերոզից։ Վարունգը կարելի է օգտագործել թարմ կամ թարմ հյութի տեսքով։