Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Հայտնի է քաղցկեղի կանխարգելման համար մատչելի միրգ

Blog Image

Կարծիք կա, որ քաղցկեղը կանխելու համար անհրաժեշտ են էկզոտիկ ու թանկարժեք ապրանքներ։ Սակայն մեզ ծանոթ ու հասանելի պտուղները պակաս օգտակար չեն։

Սննդաբան Լարիսա Ռիբինան առաջարկել է ուշադրություն դարձնել խնձորներին։ Այս մրգի կեղևը պարունակում է ֆլավոնոիդներ, իսկ միջուկը՝ վիտամին C։ Այս տարրերն ունեն հակաօքսիդանտ հատկություն։ Հակաօքսիդանտները նվազեցնում են քաղցկեղի բջիջների առաջացման վտանգը:

Մասնագետը խորհուրդ է տվել ամեն օր երկու փոքր խնձոր ուտել։ Այն նաև կօգնի նվազեցնել վատ խոլեստերինի մակարդակը։

«Արդյունքում կնվազի խոլեստերինի թիթեղների առաջացման վտանգը, որոնք առաջացնում են հիպերտոնիա, ինֆարկտ և ինսուլտ։ Գիտնականներն ապացուցել են, որ խնձորն ավելի արդյունավետ է օգնում պայքարել այդ խնդիրների դեմ, քան դեղամիջոցները»,- նշել է սննդաբանը։

Բացի այդ, մրգի մեջ առկա կալիումն օգնում է ամրացնել անոթների և սրտի պատերը, նվազեցնել այտուցը և մաքրել արյունատար անոթները:

Կարելի է ուտել խնձորի սերմեր, պարզաբանել է Լարիսա Ռիբինան Doctor Peter պորտալի հետ զրույցում։

Բացի այդ, մրգի մեջ առկա մանրաթելի շնորհիվ այն հագեցնում է օրգանիզմը և օգնում երկար ժամանակ պահպանել հագեցվածության զգացումը։ Իսկ խնձորի մեջ պարունակվող պեկտինը բարելավում է մաշկի վիճակը և նվազեցնում վաղաժամ ծերացման վտանգները։

Send