Անվանվել է ձվի եփման ամենավնասակար միջոցը․ այն հրահրում է ծերացումը

Անվանվել է ձվի եփման ամենավնասակար միջոցը․ այն հրահրում է ծերացումը

Ամենաառողջը փափուկ խաշած կամ պաշոտ ձուն է։ Սպիտակուցն արդեն դենատուրացված է, այն ավելի հեշտ է մարսվում, և ամինաթթուների ջերմային քայքայումն ավելի քիչ է:

Կոշտ խաշած և հում ձվերը մի փոքր ավելի քիչ առողջարար են: Օմլետը նույնպես լավ է, եթե եփում են ջեռոցում կամ ամուր փակ կափարիչի տակ ցածր ջերմության վրա՝ խուսափելով խրթխրթան կեղևից: Ձվածեղը ցանկացած ձևով ավելի քիչ առողջարար է, քանի որ դրանք արդեն պարունակում են առաջադեմ գլիկացիոն վերջնական արտադրանքի մեծ քանակություն (AGEs, ծերացման հիմնական գործոններից մեկը):