Քաղցկեղի բջիջների դեմ պայքարող․ սննդաբանն անվանել է ընդեղեն, որը պետք է ուտել ամեն օր

 Քաղցկեղի բջիջների դեմ պայքարող․ սննդաբանն անվանել է ընդեղեն, որը պետք է ուտել ամեն օր

 

Սննդաբան Մարինա Մակիշան կոչ է արել օրական մեկ անգամ ուտել բրազիլական ընկույզ: Reedus-ի հետ զրույցում նա ասել է,  որ այս մընդեղենն իսկապես յուրահատուկ հատկություններ ունի։ Մեկ բրազիլական ընկույզը պարունակում է սելենի ամենօրյա պահանջը:

Տարրը ապահովում է մարմնի հակաօքսիդանտ պաշտպանություն, աջակցում է իմունային համակարգին և սրտանոթային համակարգի աշխատանքին (մասնավորապես, այն ապահովում է հակաթրոմբոտիկ ազդեցություն): Բացի այդ, սելենը ճանաչված է որպես ուռուցքաբանության դեմ ամենահզոր բաղադրիչներից մեկը, մանրամասնել է բժիշկը։

Մարինա Մակիշիի խոսքով՝ ավելի լավ է սելեն ստանալ ոչ թե անհայտ ծագման հավելումներից, այլ օրական մեկ ընկույզ (կամ 25–30 գ) ուտելով։ Ավելի շատ չարժե, քանի որ ընկույզը շատ կալորիական է։ Սակայն բրազիլական ընկույզի բաղադրությունը չի սահմանափակվում միայն սելենով: Ընդեղենը նաև հարուստ է կալիումով, մագնեզիումով և B խմբի վիտամիններով: