Բժիշկը խոսել է շաքարի օգտակարության մասին․ մանրամասներ

Սպիտակ շաքարը կարող է վնասել օրգանիզմին միայն այն դեպքում, եթե այն ընդունվի անսահմանափակ քանակությամբ, ասել է էնդոկրինոլոգ Ալբինա Կոմիսարովան։
Նա «Բժիշկ Պիտեր» հետ խոսել է շաքարի չափավոր սպառման առավելությունների մասին:
Առաջին հերթին, ըստ նրա՝ շաքարը արագ էներգիայի աղբյուր է։ «Շաքարը պարունակում է պարզ ածխաջրեր, որոնք տալիս են ձեզ անհրաժեշտ խթանը մարզվելուց առաջ կամ հետո: Ուստի, եթե ֆիզիկական ակտիվությունից առաջ էներգիայի արագ խթանման կարիք ունեք, կարող եք քաղցր բան ուտել»,- ասել է Կոմիսարովան։
Շաքարն օգնում է նաև ուղեղի արդյունավետ աշխատանքին։ Բժիշկը հիշեցրել է, որ քննությունների ժամանակ թույլատրվում է շոկոլադ ուտել։
Բացի այդ, մասնագետի խոսքով, շաքարը նպաստում է ուրախության հորմոնների արտադրությանը, բարելավում է սննդի համը (օրինակ՝ բորշը, լոլիկի սոուսը, ձվածեղը), սննդակարգին բազմազանություն է հաղորդում՝ խթանելով խմորումն ու հանդես գալով որպես կոնսերվանտ։