Բժիշկը անվանել է մթերք, որոնք երիտասարդացնում են մարդուն՝ մաքրելով անոթները տոքսիններից

Մի շարք ապրանքների համադրումը պարզ աշնանային մենյուում կօգնի բարելավել ձեր տրամադրությունը, կանխել բորբոքումները, ինչպես նաև ավելի լավ տեսք ունենալ: Էնդոկրինոլոգ Եկատերինա Յանգը Telegram-ի իր ալիքում պատմել է, թե սեզոնային որ մթերքներն են առավել օգտակար։
Ձեր սեփական այգում աճեցված ճակնդեղը սրտանոթային համակարգի լավագույն մթերքներից է: Բազուկով կերակրատեսակներ ուտելը կապված է զարկերակների մաքրման, անոթների և արյան վիճակի բարելավման հետ։ Բանջարեղենը հարուստ է խնձորաթթուներով, կիտրոնով և գինձի օրգանական թթուներով և պարունակում է շատ մանրաթել:
«Ճակնդեղն ավելի առաձգական է դարձնում անոթները՝ ազոտի օքսիդի պարունակության շնորհիվ ապահովելով արյան լավ հոսք»,- նշել է բժիշկը։
Օրգանիզմը երիտասարդացնելու տեսակետից բժիշկը նաեւ առաձնացրել է նուռը, սունկը։ Առաջինը պարունակում են էլագիկ թթու: Այն հակաօքսիդանտ է, որն օգնում է երիտասարդացնել օրգանիզմը։ Նաև արտադրանքի օգտագործումը կապված է արյան հոսքի բարելավման և քաղցկեղածինների ազդեցությունից բջիջների պաշտպանության հետ:
Սունկը բետա-գլյուկանների աղբյուր է։ Դրանք աջակցում են իմունային բջիջների աշխատանքին՝ ապահովելով մարմնի պաշտպանությունը օքսիդատիվ վնասներից: «Դա նաև կանխում է ուռուցքների առաջացումը», - նշել է Եկատերինա Յանգը:
Հարկ է հիշել, որ սնկերը պարունակում են բջջանյութ, որն իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակը՝ օգնելով մաքրել արյունատար անոթները բոլոր ավելորդ բաներից։
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս սունկը չպահել այլ մթերքների կողքին՝ առաջինի հոտը կլանելու ունակության պատճառով՝ սպունգանման կառուցվածքի պատճառով: Խոհարարության համար որոշակի ապրանքներ ընտրելիս կարևոր է հաշվի առնել հնարավոր անհատական հակացուցումները, շեշտում են բժիշկները։