Կերեք նուշ, և դուք երջանիկ կլինեք. որո՞նք են այս ընկույզի օգուտները

Նուշը ոչ միայն համեղ ընկույզ է, այլև իսկական օգնական սրտի և արյան անոթների առողջության համար։ Ֆիզիոլոգիայի, մարդու էկոլոգիայի և կենսաբժշկական գիտելիքների ամբիոնի դոցենտ Ալեքսանդր Սոզիկինը կիսում է կարծիքը, որ նուշը օգտակար նյութերի պահեստ է։ Այն հարուստ է ամինաթթուներով, սպիտակուցներով, մանրաթելերով և վիտամիններով ու հանքանյութերով, ինչպիսիք են կալիումը, կալցիումը և մագնեզիումը:
Նուշի ժողովրդականությունը գնալով մեծանում է նրա յուրահատուկ հատկությունների շնորհիվ։ Ընկույզը պարունակում է չհագեցած ճարպաթթուներ և B խմբի վիտամիններ, որոնք նպաստում են սրտանոթային առողջության բարելավմանը:
Դրա օգտագործումը նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, ինչը, իր հերթին, նվազեցնում է աթերոսկլերոզային սալերի առաջացման վտանգը։ Նուշը նաև օգնում է նորմալացնել արյան ճնշումը և բարելավել արյան շրջանառությունը:
Բացի այդ, նուշը օգտակար է արյան մեջ շաքարի բարձր մակարդակ ունեցող մարդկանց համար: Այն հարուստ է մագնեզիումով, որն օգնում է նվազեցնել այս ցուցանիշը։ Դրական ազդեցության հասնելու համար խորհուրդ է տրվում օրական 10-16 ընկույզ ուտել։ Սա հատկապես արժեքավոր է դարձնում նուշը նրանց համար, ովքեր տառապում են 2-րդ տիպի շաքարախտով կամ ավելորդ քաշ ունեն:
Այնուամենայնիվ, ինչպես ամեն ինչի դեպքում, կարևոր է պահպանել չափավորությունը: Ընկույզի ավելցուկը կարող է վնասել օրգանիզմին, ուստի կարևոր է սննդակարգում հավասարակշռություն պահպանել: Ներառեք նուշը ձեր ամենօրյա սննդակարգում և վայելեք դրա օգտակար հատկությունները, սակայն զգույշ եղեք: