Ինչպես պարզվում է, նույնիսկ ոչ բոլոր ամենափորձառու տնային տնտեսուհիները գիտեն, թե ինչպիսի ձեթ կարելի է օգտագործել տապակելու համար՝ առանց առողջությանը վնաս պատճառելու՝ զտված կամ չզտված արևածաղկի ձեթ:
Չզտված արտադրանքը վերամշակման ավելի քիչ փուլեր է անցել, քան զտվածը, այն համարվում է ավելի օգտակար, բայց կա մեկ նախազգուշացում՝ այն ունի ավելի ցածր ծխի կետ, քան զտվածը՝ 107°C (զտվածը սկսում է ծխել 232°C-ում։ )
Որքան բարձր է յուղը ծխելու ջերմաստիճանը, այնքան այն ավելի հարմար է եփելու համար։ Հ
Այժմ պետք է բացարձակապես պարզ լինի, թե ինչ արևածաղկի ձեթով չպետք է տապակել՝ իհարկե, չզտված։ Եթե դուք չեք ցանկանում փոխարկել ապրանքը, պարզապես ավելացրեք այն տարբեր աղցանների կամ, օրինակ, բանջարեղենի մեջ:
Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ ցանկացած արևածաղկի ձեթ պարունակում է շատ Omega-6 ճարպեր, որոնք մեր մարմնին անհրաժեշտ են փոքր չափաբաժիններով: Ուստի նման ձեթի սպառումը պետք է սահմանափակվի։