Ինչպես պատրաստել համեղ խորոված (шашлык)

Ինչպես պատրաստել համեղ խորոված (шашлык)

Խոհարար Մաքսիմ Տրոֆիմովն ասել է, որ համեղ խորոված (шашлык) կարելի է ստանալ միայն շամփուրների վրա։ Նա NEWS.ru-ի հետ զրույցում խոսել է սիրված ուտեստի պատրաստման գաղտնիքների մասին։

Տրոֆիմովի խոսքով՝ խորովածի իդեալական համին հնարավոր չի լինի հասնել՝ այն եփելով ճաղավանդակի վրա։ Միսը պետք է տապակել միայն շամփուրների վրա, իսկ դրանք և մանղալը պետք է պատրաստված լինեն բարձրորակ պողպատից։

Խոհարարը բացատրել է, որ միայն հյութեղ խորովածը կարող է համեղ լինել, այն էլ պատրաստվում է մսի մեծ քառակուսի կտորներից։ «Անհնար է դրանք լավ տապակել ճաղավանդակի վրա, քանի որ դրա համար նախատեսված միսը միշտ բարակ է կտրվում։ Բացի այդ, շամփուրները կարելի է պտտել տարբեր ուղղություններով, իսկ ճաղավանդակը՝ ոչ»,- եզրափակել է մասնագետը։