Կարելի՞ է առավոտյան բանան ուտել․ Հիշեք սա ողջ կյանքի համար

Բանանը համեղ, հագեցնող և առաջին հայացքից իդեալական միրգ է նախաճաշի համար, հայտնում է Sports.kz-ը՝ Belnovosti.by-ին հղումով։
«Ինչու չեք կարող առավոտյան բանան ուտել. հիշեք սա ձեր ողջ կյանքում»,- ասվում է Belnovosti.by կայքում հրապարակված հոդվածի վերնագրում:
Շատ հարմար է ստացվում՝ ոչինչ եփել պետք չէ, պարզապես պետք է մրգի կեղևը հանել և ուտել։ Արդյունքում մարդ խնայում է ժամանակը և ստանում էներգիայի լիցք։ Թվում է, թե ամեն ինչ հուշում է, որ բանանը պետք է օգտագործել առավոտյան։
Բայց դա այնքան էլ պարզ չէ: Պարզվում է, որ հայտնի արեւադարձային միրգը չի կարելի ուտել նախաճաշին։
Ինչու բանանը հարմար չէ ձեր առավոտյան նախաճաշի համար։
Այս մրգերը հարուստ են մագնեզիումով:
Այս միկրոտարրը կարևոր է մարդու օրգանիզմի համար։ Առաջին հերթին՝ սրտանոթային և նյարդային համակարգերի համար։
Այնուամենայնիվ, առավոտյան մեծ քանակությամբ մագնեզիումի ընդունումը օրգանիզմ կարող է առաջացնել կալցիում-մագնեզիում հավասարակշռության անհավասարակշռություն:
Ուստի նախաճաշին բանան չի կարելի ուտել։
Եթե դեռ ցանկանում եք առավոտյան այս արևադարձային միրգն ուտել, ապա գոնե դատարկ ստամոքսին մի արեք դա։ Նախ՝ վայելեք լիարժեք նախաճաշ (օրինակ՝ ձվածեղ կամ վարսակի շիլա) և միայն դրանից հետո բանան կերեք։