Կարելի՞ է առավոտյան բանան ուտել․ Հիշեք սա ողջ կյանքի համար

Կարելի՞ է առավոտյան բանան ուտել․ Հիշեք սա ողջ կյանքի համար

Բանանը համեղ, հագեցնող և առաջին հայացքից իդեալական միրգ է նախաճաշի համար, հայտնում է Sports.kz-ը՝ Belnovosti.by-ին հղումով։

«Ինչու չեք կարող առավոտյան բանան ուտել. հիշեք սա ձեր ողջ կյանքում»,- ասվում է Belnovosti.by կայքում հրապարակված հոդվածի վերնագրում:

Շատ հարմար է ստացվում՝ ոչինչ եփել պետք չէ, պարզապես պետք է մրգի կեղևը հանել և ուտել։ Արդյունքում մարդ խնայում է ժամանակը և ստանում էներգիայի լիցք։ Թվում է, թե ամեն ինչ հուշում է, որ բանանը պետք է օգտագործել առավոտյան։

Բայց դա այնքան էլ պարզ չէ: Պարզվում է, որ հայտնի արեւադարձային միրգը չի կարելի ուտել նախաճաշին։

Ինչու բանանը հարմար չէ ձեր առավոտյան նախաճաշի համար։ 

Այս մրգերը հարուստ են մագնեզիումով:

Այս միկրոտարրը կարևոր է մարդու օրգանիզմի համար։ Առաջին հերթին՝ սրտանոթային և նյարդային համակարգերի համար։

Այնուամենայնիվ, առավոտյան մեծ քանակությամբ մագնեզիումի ընդունումը օրգանիզմ կարող է առաջացնել կալցիում-մագնեզիում հավասարակշռության անհավասարակշռություն:

Ուստի նախաճաշին բանան չի կարելի ուտել։

Եթե ​​դեռ ցանկանում եք առավոտյան այս արևադարձային միրգն ուտել, ապա գոնե դատարկ ստամոքսին մի արեք դա։ Նախ՝ վայելեք լիարժեք նախաճաշ (օրինակ՝ ձվածեղ կամ վարսակի շիլա) և միայն դրանից հետո բանան կերեք։