Այս մթերքները չի կարելի պահել սառնարանում. մարդկանց 80%-ը դա չգիտի

Սխալ է այն միտքը, որ սառնարանը լավագույն վայրն է բոլոր մթերքները պահելու համար: Այն հարմար չէ որոշ մրգերի, բանջարեղենի և քաղցրավենիքի թարմությունը պահպանելու համար։
Խոհարար Անատոլի Կրյուկովը խոսել է այն մասին, թե որ մթերքները չպետք է պահել։
Սառնարանը հարմար չէ խնձորի, կարտոֆիլի, գազարի և կաղամբի համար։ Ավելի լավ է դրանք տեղադրել զով, մութ, լավ օդափոխվող տարածքում:
Անատոլի Կրյուկովն ընդգծել է, որ կարիք չկա շոկոլադն ու մեղրը պահել սառնարանում։ Սալիկի մակերևույթի վրա խտացում կառաջանա, որի հետևանքով այն կծածկվի սպիտակ մակերևույթով:
Շոկոլադի համը կփոխվի դեպի վատը։ Իսկ մեղրը ցածր ջերմաստիճանում արագ բյուրեղանում է, ինչը բնական գործընթաց է, սակայն սահմանափակում է դրա օգտագործումը։
Բացի այդ, խոհարարը զգուշացրել է ասկորբինաթթվի բարձր պարունակությամբ ցիտրուսային մրգերը՝ գրեյպֆրուտ, նարինջ, կիտրոն, չպահել սառնարանում։