Բժիշկները զգուշացնում են, թե ում է վտանգավոր կարտոֆիլ ու կաղամբ ուտել

Առողջ մարդիկ, որոնք ունեն ճիշտ գործող մարսողական համակարգ, կարող են ուտել գրեթե ամեն ինչ: Նրանք պարզապես պետք է ճիշտ հավասարակշռեն իրենց սննդակարգը և սահմանափակեն շաքարի, տրանս ճարպերի կամ կարմիր մսի օգտագործումը:
Սակայն այս կանոնները բոլորին չեն վերաբերում՝ Կրոնի հիվանդությամբ տառապողները պետք է ավելի խիստ կանոններ պահպանեն։
Կրոնի հիվանդությունը աղիների բորբոքային հիվանդություն է, որը սովորաբար ազդում է 20-ից 40 տարեկան մարդկանց վրա: Հիվանդությունը ոչ միայն զարգանում է աղիքներում, այլև ախտահարում է կերակրափողը, ստամոքսը և նույնիսկ ամբողջ մարսողական համակարգը՝ դժվարացնելով աշխատանքը։
Բժիշկները խստորեն խորհուրդ են տալիս այս հիվանդությամբ տառապող մարդկանց սննդակարգից բացառել կարտոֆիլը, կաղամբն ու ոլոռը։