Դիետոլոգը պատմել է, թե ինչպես կարելի է ամանորյա աղցաններն ավելի առողջարար դարձնել

Ամանորյա աղցանները, оливье աղցանն ու селедку под шубой ավելի առողջարար դարձնելու համար կարելի է մայոնեզը փոխարինել ցածր յուղայնությամբ թթվասերով կամ մածունով, թթու վարունգի փոխարեն դնել թարմ վարունգ, իսկ երշիկի փոխարեն ավելացնել խաշած սպիտակ հավի կամ հնդկահավի միս։ ՌԻԱ Նովոստի ասել է մայրաքաղաքի առողջապահության վարչության գլխավոր սննդաբան Անտոնինան։
«Նույնիսկ այնպիսի ավանդական ուտեստներ, ինչպիսիք են оливье աղցանն ու селедку под шубой, կարելի է ավելի թեթևացնել: Փորձեք փոխարինել ավանդական մայոնեզը, որի մեկ ճաշի գդալը պարունակում է մոտ 200 կիլոկալորիա, ցածր յուղայնությամբ թթվասերով կամ մածունով: Կրճատեք կերակրի աղի քանակը՝ փոխարինելով: Թթու վարունգ Օլիվիեում թարմով, Երշիկի փոխարեն աղցանին ավելացրեք խաշած սպիտակ հավի կամ հնդկահավի միս»,- ասել է Ստարոդուբովան։
Նրա խոսքով, селедку под шубой պատրաստելու համար պետք չէ շատ մայոնեզ օգտագործել, իսկ եփած բանջարեղենին աղ չպիտի լցնել։ Որպեսզի ուտեստն ավելի լավ հագեցած լինի սոուսով, կարող եք մայոնեզի մի մասը փոխարինել բուսական յուղով, որը չի նվազեցնի կալորիականությունը, բայց ճաշատեսակի աղի քանակը կնվազի։