Ինչո՞ւ չի կարելի բրինձը պատրաստել կաթսայում. տնային տնտեսուհիների սխալը
Որպեսզի բրինձը չվերածվի կպչուն շիլայի, այլ ստացվի չոր ու փխրուն, պետք չէ այն կաթսայի մեջ եփել։ Սա կոպիտ սխալ է:
Պրոֆեսիոնալ խոհարարները բրինձը եփում են խորը տապակի մեջ։
Այս դեպքում առաջին քայլը օսլայի հեռացումն է. այդ նպատակով բրինձը լվանում են, լցնում ջրով և թրմում առնվազն կես ժամ։ Օսլայի առկայության պատճառով է, որ բրինձը փխրուն չի դառնում և կպչում է։
Եփելիս բուսայուղը լցնել տաքացրած տապակի մեջ և միջին ջերմության վրա մի քանի րոպե տապակել բրինձը, ապա ավելացնել ջուրը 2/1 հարաբերակցությամբ և հասցնել եռման աստիճանի։ Ցածրացնել կրակը և եփել 15 րոպե։ Ավելացնել աղ։ Անջատեք և թողնել ևս 5 րոպե։
Եթե այսպես եփեք, ապա բրինձը կդառնա ոսկեգույն, բուրավետ ու փխրուն։