Բժիշկը նշել է խոլոդեցի թույլատրելի չափաբաժինը

Բժիշկը նշել է խոլոդեցի թույլատրելի չափաբաժինը

Խոլոդեցի թույլատրելի չափաբաժինը 150-200 գրամ է։ Այս մասին РИА Новости-ին հայտնել է սննդաբան Անդրեյ Տյաժելնիկովը։

Նա ընդգծել է, որ դոնդողով միսը շատ համալրված, բարձր կալորիականությամբ և բավականին յուղոտ ուտեստ է։ Այս կապակցությամբ բժիշկը խորհուրդ է տվել չչարաշահել այս խորտիկը։ Բացի այդ, պետք է խուսափել այս ուտեստից, եթե ունեք հոդատապ, բարձր թթվայնությամբ գաստրիտ, լեղապարկի հիվանդություններ կամ խոլեցիստիտ:

Տյաժելնիկովը հավելել է, որ գեր մարդիկ պետք է խոլոդեց պատրաստեն ավելի դիետիկ մսի տեսակներից։