Մասնագետը զգուշացրել է կոճապղպեղի վտանգավոր հատկությունների մասին

Մասնագետը զգուշացրել է կոճապղպեղի վտանգավոր հատկությունների մասին

Կոճապղպեղը մեծ պահանջարկ ունի աշուն-ձմեռ ժամանակահատվածում։ Այն եփում են կիտրոնով, և այս թեյը խմում են սուր շնչառական վիրուսային ինֆեկցիայի և այլ հիվանդությունների դեպքում։

Այս բույսը հայտնի է իր օգտակար նյութերի, միկրոտարրերի և վիտամինների տեսականու համար։ Բայց նա ունի նաև մութ կողմ։

Գաստրոէնտերոլոգ և թերապևտ Նիկիտա Խարլովը Radio 1-ին տված հարցազրույցում պատմել է, թե ինչ հակացուցումներ և վտանգավոր հատկություններ ունի կոճապղպեղը։

Բժիշկը զգուշացրել է, որ կոճապղպեղի օգտագործմամբ շատ ավանդական բուժումներ վտանգավոր են։

Երբ հիվանդ են, մարդիկ ուտում են երկու թեյի գդալ քերած կոճապղպեղ՝ արագ ապաքինման համար։ Չափից մեծ դոզան կարող է հանգեցնել պանկրեատիտի սրման՝ առաջացնելով որովայնի ցավ և այլ տհաճ ներգործություններ։

Պետք է նաև հիշել, որ կոճապղպեղը նոսրացնում է արյունը։

Բացի այդ, կոճապղպեղի օգտագործումը հակացուցված է հղիներին։ Այն մեծացնում է վիժման և վիժումների վտանգը:

Կարևոր է հասկանալ, որ կոճապղպեղի արմատը կարող է տարբերվել սննդանյութերի բաղադրությամբ։