Բժիշկը խորհուրդ է տալիս ներառել այս մթերքը սննդակարգում

Բժիշկը խորհուրդ է տալիս ներառել այս մթերքը սննդակարգում

Դիետոլոգ Արչանա Բատրան HealthShots.com-ին պատմել է, թե ինչու պետք է անպայման բազուկը ներառել սննդակարգում։

Բազուկը հակաբորբոքային հատկություն է հաղորդում
Քրոնիկ բորբոքումը կապված է բազմաթիվ հիվանդությունների հետ, ներառյալ սրտի հիվանդությունները, արթրիտը և քաղցկեղը: «Ճակնդեղի հակաբորբոքային հատկությունները օգնում են նվազեցնել բորբոքումն օրգանիզմում՝ պոտենցիալ նվազեցնելով այս հիվանդությունների զարգացման ռիսկը», - ասել է Բաթրան:

Պաշտպանում է աղիքների առողջությունը
Բազուկի մանրաթելերի պարունակությունը նպաստում է մարսողական համակարգի առողջությանը՝ նպաստելով կանոնավորությանը և կանխելով փորկապությունը: Բացի այդ, սննդային նիտրատների առկայությունը կարող է նպաստել աղիքներում օգտակար բակտերիաների աճին` աջակցելով առողջ միկրոբիոմին և աղիքների ընդհանուր աշխատանքին:

Աջակցում է ուղեղի առողջությանը
Պարզվել է, որ ճակնդեղի մեջ պարունակվող նիտրատները բարելավում են արյան հոսքը դեպի ուղեղ, ինչը կարող է բարելավել ճանաչողական գործառույթը և դանդաղեցնել տարիքի հետ կապված ճանաչողական անկումը: Բացի այդ, ճակնդեղի հակաօքսիդանտներն օգնում են պաշտպանել ուղեղի բջիջներն օքսիդատիվ սթրեսից:

Բարձրացնում է էներգիայի մակարդակը
Ճակնդեղը էներգիան խթանող սննդանյութերի բնական աղբյուր է, ներառյալ ածխաջրերը, երկաթը և վիտամին C-ն: Այս սնուցիչները օգնում են լիցքավորել էներգիան և պայքարել հոգնածության դեմ՝ դարձնելով ճակնդեղը հիանալի ընտրություն նրանց համար, ովքեր փնտրում են բնական էներգիայի խթան: