3 օգտակար մթերք՝ ենթաստամոքսային գեղձի և աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը բարելավելու համար

Ենթաստամոքսային գեղձը ամենակարևոր օրգանն է, որը մասնակցում է հիմնականում ճարպերի, բարդ ածխաջրերի տարրալուծմանը և արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակի կարգավորմանը:
Այս հոդվածում դուք կիմանաք ենթաստամոքսային գեղձի համար նախատեսված երեք առողջ մթերքների մասին, որոնք օգնում են բարելավել սննդի մարսողությունը, իջեցնել խոլեստերինը և ամրացնել այս օրգանի էնդոկրին ապարատը։
Այն կոչվում էր «իտալական ծնեբեկ»
Բրոկկոլին սկսել է ակտիվորեն օգտագործվել տարբեր ուտեստներ պատրաստելու համար դեռևս Հին Հռոմում: Ավելին, բրոկկոլի անվանումը հայտնվեց շատ ավելի ուշ, և այդ օրերին այն կոչվում էր ոչ այլ ինչ, քան «իտալական ծնեբեկ»: Այնուհետև այն հասել է Բյուզանդիա և տարածվել աշխարհով մեկ։
Շնորհիվ իր յուրահատուկ բաղադրության (այս կաղամբը պարունակում է մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտներ և վիտամիններ) և բավականին ցածր կալորիականության շնորհիվ՝ բրոկկոլին շատ արագ ժողովրդականություն է ձեռք բերել սննդաբանների շրջանում, ովքեր ակտիվորեն սկսել են այն օգտագործել նիհարեցնող դիետաներում: Բրոկկոլին վիտամինների և հակաօքսիդանտների պահեստ է: Սակայն քչերը գիտեն, որ ենթաստամոքսային գեղձին իսկապես անհրաժեշտ է այս բանջարեղենը: Կարևոր հանքանյութերը, ինչպիսիք են ցինկը, սելենը, մանգանը և պղինձը, օգնում են նորմալ ինսուլինի արտադրությանը:
Երկու արտադրանք, որոնք ևս կարևոր են ենթաստամոքսային գեղձի և աղիքների համար
Ամենաառողջարարն ու աղեստամոքսային տրակտի համար ամենահեշտը դդումն ու խնձորն են։ Ավելին, դրանք պետք է սպառվեն միայն թխած վիճակում։ Եթե ցանկացած սորտի դդումը հարմար է, ապա խնձորը պետք է պարունակի նվազագույն քանակությամբ թթու:
Դդումը հատկապես օգտակար է, երբ թխում են: Նուրբ մանրաթելերը չեն գրգռում ենթաստամոքսային գեղձը, պեկտինները նվազեցնում են խոլեստերինը, իսկ տարբեր միկրոտարրերի առատությունը նորմալացնում է օրգանիզմում թթու-բազային հավասարակշռությունը: