Դիետոլոգն առաջարկել է անոթների առողջության պահպանման պարզ միջոց

Կիմչի կաղամբը, հատիկաընդեղենը և մի շարք այլ մատչելի մթերքներ օգնում են նվազեցնել «վատ» խոլեստերինի մակարդակը մարմնում: Daily Mail-ի հետ զրույցում դիետոլոգ Էմիլի Լիմինգն առաջարկել է արյան անոթների և զարկերակների առողջությունն ապահովելու այս միջոցը։
Լիմինգը պարզաբանել է, որ «վատ» ՑԽԼ (ցածր խտության լիպոպրոտեին) խոլեստերինը նստում է արյան անոթների պատերին՝ առաջացնելով ճարպային կուտակումներ, որոնք խանգարում են արյան հոսքին։
«Եթե նման խցանումներ առաջանան հիմնական զարկերակներում, սրտի կաթվածի կամ ինսուլտի հավանականությունը մեծանում է»,- ասել է նա:
Աղիքներում առկա բակտերիաներն օգնում են նվազեցնել «վատ» խոլեստերինի մակարդակը։ «Դրանք խոլեստերինը վերածում են կոպրոստանոլի՝ չներծծվող, մոմածածկ նյութի և հեռացնում այն օրգանիզմից»։
Մաքրման գործընթացը սկսելու համար սննդաբանը խորհուրդ է տվել ուտել կիմչի, լոբի, լոբի և խմել կանաչ թեյ։