Գիտնականները հատապտուղ են գտել, որը կօգնի 31%-ով նվազեցնել մահվան վտանգը

Գիտնականները հատապտուղ են գտել, որը կօգնի 31%-ով նվազեցնել մահվան վտանգը

Ելակը, հապալասը և լոռամիրգը կարող են երկարացնել ձեր կյանքը և նվազեցնել մահվան ռիսկը: Այս եզրակացությանն են հանգել Փենսիլվանիայի մի խումբ գիտնականներ։

Հետազոտողները 8 տարվա ընթացքում դիտարկել են ավելի քան 32 հազար մարդու սննդակարգն ու կյանքի որակը։ Գիտնականները հատուկ ուշադրություն են դարձրել ֆլավոնոիդներին՝ բուսական ծագման նյութերին, որոնք ներառում են ներկանյութեր, հակաօքսիդանտներ և դաբաղանյութեր։

Ֆլավոնոիդներ պարունակող հատապտուղների օգտագործումը կարող է նվազեցնել մահացությունը, սակայն կարևոր է դրանք ամեն օր ուտել: Խորհուրդ է տրվում օրական առնվազն մի բուռ տարբեր հատապտուղներ ուտել, նախընտրելի է սեզոնի ընթացքում թարմ, իսկ մնացած ժամանակ սառեցված, չորացրած կամ թրջած հատապտուղներ:

Ամենաարդյունավետը պարզվել է, որ լոռամրգը 31%-ով նվազեցրել է մահվան վտանգը։