Փորձագետը պատմել է, թե ում է վտանգավոր ծիրան ուտելը

Փորձագետը պատմել է, թե ում է վտանգավոր ծիրան ուտելը

Մասնագետի խոսքով՝ ծիրանը հարուստ է վիտամիններով և հանքանյութերով։ Դրանք պարունակում են կարոտիններ, C, E վիտամիններ, բիոտին, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններ, կալիում, մագնեզիում և այլ մակրո և միկրոտարրեր։ Այնուամենայնիվ, ծիրանը խորհուրդ չի տրվում օգտագործել ստամոքս-աղիքային և լյարդի հիվանդություններով, շաքարային դիաբետով կամ արտադրանքի նկատմամբ անհատական ​​անհանդուրժողականությամբ տառապող մարդկանց:

«Գնման ժամանակ ավելի լավ է ընտրել միագույն խիտ մրգեր, առանց ճաքերի և չոր մակերեսով, որպես կանոն, հասունացած ծիրանն ունի հարուստ նարնջագույն բծեր, իսկ կապտուկները կամ մուգերը կարող է ցույց տալ, որ պտուղը սկսել է փտել: Թեթև սեղմելիս պտղի կեղևը չպետք է դեֆորմացվի, իսկ պտուղն ինքնին պետք է լինի առաձգական և ոչ փափուկ»,- պարզաբանել է Սուսլյանկան։

Ծիրանը ցածր կալորիականություն ունի, բայց միևնույն ժամանակ օգնում է հագեցնել ծարավը և բավականին սննդարար է։ Պտղի կարոտինները ապահովում են ցանցաթաղանթի աշխատանքը և ապահովում են առողջ տեսողություն, օգնում են ամրապնդել իմունային համակարգը, իսկ վիտամին E-ն պաշտպանում է բջիջները ազատ ռադիկալների հետևանքով առաջացած վնասներից: