Բժիշկն ասել է, թե բրնձի հետ ինչ բացարձակապես չի կարելի համադրել. այս սխալը բոլորն են արել

Բժիշկն ասել է, թե  բրնձի հետ ինչ բացարձակապես չի կարելի համադրել. այս սխալը բոլորն են արել

 

Արդեն հայտնի է, թե որ բրինձն է ամենաառողջարարը։ Բայց նույնիսկ դրա «առավելությունները» խամրում են, եթե հացահատիկը համադրում եք մեկ անցանկալի մթերքի հետ։ Սննդաբան Ռիմա Մոիսենկոն հիշեցրել է, որ բրինձը՝ ոչ հավակնոտ, մատչելի և որոշ դեպքերում օրգանիզմի համար անհրաժեշտ հացահատիկը, կարող է նույնիսկ փոխարինել հացին։

Բրինձն ու դրանից պատրաստված ուտեստները արագ հագեցվածություն են ապահովում՝ ակնթարթորեն բարձրացնելով արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը։ Խորհուրդ է տրվում բրինձ ուտել շաբաթական 2-3 անգամ։ Նախապատվությունը պետք է տրվի շագանակագույն սորտերին, քան չափից ավելի եփած սպիտակ բրնձին: Այնուամենայնիվ, նույնիսկ «պատշաճ» բրինձը չի կարելի մսի հետ ուտել։

Երբ ստամոքսում մեծ քանակությամբ օսլայի աղբյուր է հայտնվում, շատ ստամոքսային հյութ է արտազատվում: Միսը նույնպես գնում է այնտեղ. դրա համար անհրաժեշտ են ֆերմենտներ, որոնք առանձին մարսում են սպիտակուցը:

«Ստացվում է, որ սկզբում բրինձը կմարսվի, իսկ միսը` ոչ: Հետևաբար, կարող է լինել սպիտակուցի երկրորդային անբավարարություն՝ կապված մթերքների ոչ ճիշտ համադրության հետ»,- ասել է սննդաբանը։ Համային բազմազանությունը պահպանելու համար ավելի լավ է բանջարեղենը և ցածր յուղայնությամբ սոուսները մատուցել հացահատիկի հետ: