«Վիշապի աչք»․ խորտիկ, որն անպայման պետք է լինի Ձեր ամանորյա սեղանին՝ հաջողություն ներգրավելու համար
2024 թվականը Փայտե Վիշապի տարին է։ Մի մոռացեք ուսումնասիրել բաղադրատոմսերը, որոնք, անկասկած, հիանալի հավելում կլինեն ձեր տոնական սեղանին։
Լցոնած ձու՝ «Վիշապի աչք»
Այս խորտիկն անպայման պետք է հայտնվի ձեր սեղանին 12 տարին մեկ՝ այն պարզ է, համեղ և իդեալական ամանորյա թեմայի համար։
Բաղադրիչներ
Հավի ձու 3 հատ.
Կոշտ պանիր 40 գ
Թարմ վարունգ 60 գ
Սխտոր 2 պճեղ
Մայոնեզ 3 ճ.գ
Ձիթապտուղ առանց կորիզների 2 հատ
Հազարի տերեւներ 40 գ
Ցանկացած աղ ըստ ճաշակի
Պատրաստելու մեթոդ
1 Ձվերը պինդ եփում ենք, սառը ջրում հովացնում, յուրաքանչյուրը կիսով չափ կիսում և զգուշորեն հանում դեղնուցը, որպեսզի սպիտակուցը անձեռնմխելի մնա։ Դեղնուցները պատառաքաղով տրորում ենք։
2 Պանիրը քերել և խառնել խաշած դեղնուցների հետ։
3 Սխտորն անցկացնում ենք մամլիչով, ավելացնում ենք պանրի ու դեղնուցների մեջ, ավելացնում ենք մայոնեզը, աղը և ամեն ինչ նորից խառնում ենք։
4․ Պատրաստի խառնուրդով լցոնում ենք սպիտակուցները և տալիս կլորացված ձև։ Մեջտեղից «ճեղք» ենք անում
5 Ձիթապտուղները կտրում ենք և ավելացնում անցքի մեջ
6 Պատրաստում ենք «կոպեր»՝ բանջարեղենը կեղևահանողով վարունգից բարակ շերտեր կտրատել և «աչքերի» կողքերին փաթաթել։
7․ ավելացնում ենք հազարը