Դրամի փոխարժեքը՝ այսօր
Եղանակը՝ այսօր
ԱՌՈՂՋԱՊԱՀՈՒԹՅՈՒՆ

Մթերքներ, որոնք պետք է ուտի յուրաքանչյուր կին

Blog Image

Լավ սնվելը առողջության հիմքն է, հատկապես այն կանանց համար, որոնց օրգանիզմը կյանքի տարբեր փուլերում ունի յուրահատուկ կարիքներ՝ սկսած հորմոնալ հավասարակշռության պահպանումից մինչև ոսկորների ամրացում ու մաշկի խնամք: Էներգետիկ զգալու, հիանալի տեսք ունենալու և բազմաթիվ հիվանդություններ կանխելու համար  սննդակարգում պետք է ներառել այնպիսի մթերքներ, որոնք օրգանիզմին ապահովում են կարևոր սննդանյութերով:

«RBC-Ukraine»-ը (Styler նախագիծ) պատմել է, թե ինչ հինգ հիմնական ապրանքներ պետք է լինեն յուրաքանչյուր կնոջ մենյուում:


Ընկույզներ և սերմեր
Նուշը, ընկույզը, կտավատի սերմերը կամ չիայի սերմերը իսկական սուպերմթերքներ են կանանց համար։ Դրանք հարուստ են վիտամին E-ով, մագնեզիումով և հակաօքսիդանտներով, որոնք պայքարում են ծերացման դեմ և աջակցում են հորմոնալ հավասարակշռությանը:

Ինչո՞ւ է սա կարևոր
Բարելավում է մաշկի վիճակը՝ կանխելով դրա չորացումը։
Նվազեցնում է օստեոպորոզի վտանգը մագնեզիումի շնորհիվ։
Օգնում են կայունացնել արյան շաքարի մակարդակը:
Ավելացրեք ընկույզներ ու սերմեր աղցանների, հացահատիկի մեջ կամ կերեք որպես խորտիկ (օրական 20-30 գ):

 

Տերեւավոր կանաչի (սպանախ, կաղամբ, ռուկոլա)
Կանաչեղենը ֆոլաթթվի, կալցիումի, երկաթի և մանրաթելերի աղբյուր է։ Ֆոլաթթուն հատկապես կարևոր է հղիություն պլանավորող կանանց համար, քանի որ այն նպաստում է պտղի ճիշտ զարգացմանը։

Ինչո՞ւ է սա կարևոր
Կալցիումի շնորհիվ աջակցում է ոսկրային համակարգին:
Երկաթի շնորհիվ նվազեցնում է անեմիայի վտանգը։
Բջջանյութի շնորհիվ բարելավում է մարսողությունը։
Ավելացրեք կանաչեղեն աղցաններին, սմուզիներին կամ որպես հիմնական ուտեստների կողմնակի գարնիր:

 

Հատապտուղներ (հապալաս, ազնվամորի, լոռամիրգ)
Հատապտուղները բնական հակաօքսիդանտ կոկտեյլ են, որը պայքարում է ազատ ռադիկալների դեմ, որոնք հրահրում են ծերացում: Դրանք նաև օգնում են պահպանել առողջ միզային համակարգը, ինչը կարևոր է կանանց համար:

Ինչո՞ւ է սա կարևոր
Կանխում է օրգանիզմում բորբոքային պրոցեսները։
Պահպանում է մաշկի առաձգականությունը։
Բարելավում է հիշողությունն ու կենտրոնացումը։
Կերեք հատապտուղները թարմ վիճակում, ավելացրեք դրանք վարսակի ալյուրի կամ մածունի մեջ կամ օգտագործեք դրանք առողջ աղանդեր պատրաստելու համար:

 

Կաթնամթերք կամ այլընտրանքային մթերքներ, որոնք հարուստ են կալցիումով
Կաթը, մածունը, պանիրը կամ բուսական ծագման այլընտրանքներն (օրինակ՝ նուշի կամ սոյայի կաթը) ապահովում են ոսկորների առողջության համար անհրաժեշտ կալցիում և վիտամին D: Սա հատկապես վերաբերում է 40 տարեկանից հետո կանանց, երբ մեծանում է օստեոպորոզի վտանգը։

Ինչո՞ւ է սա կարևոր
Ապահովում են ոսկորների և ատամների ամրությունը։
Բարելավում են մկանների աշխատանքը:
Օգնում են իջեցնել արյան ճնշումը։
Օրական օգտագործեք 2-3 չափաբաժին կաթնամթերք կամ կաթնամթերքի փոխարինիչներ։

Send