Ուռուցքաբան Կարասևն անվանել է ըմպելիք, որը պայքարում է քաղցկեղի բջիջների դեմ

Ուռուցքաբան Իվան Կարասևն անվանել է ըմպելիքի բաղադրիչները քաղցկեղի կանխարգելման համար։
Նա ասաց, որ սնունդն է որոշում մարդու առողջության վիճակը։ Եթե ճաշացանկը պարունակում է շատ տրանս ճարպեր, աղ, շաքար և քաղցկեղածին նյութեր, ապա օրգանիզմում բորբոքային պրոցեսը կավելանա։ Այն կարող է քաղցկեղ առաջացնել։
Չարորակ նորագոյացությունները կարելի է կանխել տասը բաղադրիչ պարունակող ըմպելիքի միջոցով։ Այն պարունակում է բրոկկոլի, հապալաս, կանաչ թեյ, քրքում, սխտոր, սև պղպեղ, սելոտ, լոռամիրգ և բրյուսելյան կաղամբ:
Վիտամինները, հանքանյութերը, տարբեր տարրերը և արժեքավոր բույսերի միացությունները կուժեղացնեն իմունային համակարգը, կնվազեցնեն բորբոքումները, կբարելավեն մարսողությունը և նյութափոխանակությունը, նշել է Կարասևը Telegram ալիքում։